Asumispalvelut

Ainalan ulkoympäristö on tasainen ja liikuntaesteitä on pyritty poistamaan mahdollisimman paljon. Ainalassa on kulkemista helpottavia luiskia, automaattisesti avautuva pääovi ja hissi. Myös valaistukseen on kiinnitetty huomioita ja paloturvallisuutta lisätty. Syksyn 2007 aikana on päätaloon asennettu sprinkleri eli automaattinen vesisammutusjärjestelmä. Kaikissa asunnoissa (myös rivitaloissa) on lisäksi savuhälyttimet. Asukkaalla on tarvittaessa mahdollisuus saada  myös henkilökohtainen turvaranneke (maksullinen), millä saa yhteyden hoitajaan 24 tuntia vuorokaudessa.

Ainalan palvelutalon päätalossa on 56 asuntoa. Lisäksi päätalon kanssa samalla tontilla sijaitsee viisi rivitaloa, missä on 20 yksiötä, sekä yksi erillinen asuintalo, Tyynelä. Päätalossa on etupäässä yksiöitä ja viisi kaksiota. Kaksioihin sijoitetaan ensisijaisesti pariskunta tai kaksi asukasta. Asunnot sijaitsevat pääosin yhdessä tasossa esteettömässä ympäristössä, joten tilat soveltuvat hyvin myös apuvälineitä käyttäville. Osa asunnoista on INVA mitoitettuja. Ainalassa voi asua jopa 84 - 85 asukasta.

Asukas on vuokrasuhteessa Ainalaan ja maksaa vuokransa siihen liittyvine maksuineen itse. Asunto on vuokrattaessa kalustamaton. Asukkaan siirtyessä toiseen yksikköön tai muutoin poistuessa, vuokrasuhde päättyy ja asukas maksaa vuokran asunnon irtisanomiskuukaudelta ja sitä seuraavalta kuukaudelta huoneenvuokralain mukaan.

Asukkaalle mahdollistetaan asuminen omassa kodissaan kuolemaansa asti, ellei hänelle tule tarvetta hoidontarpeensa takia siirtyä sairaalahoitoon.

AINALA palvelutalo (tehostettu palveluasuminen ja kotihoito)

 • 26 kpl 28 m2 asuntoa; keittiöseinämällä ja omalla wc/suihkutilalla
 • 3 kpl 18 m2 huonetta omalla wc:llä / bideesuihkulla
 • 2 kpl 19,5 m2 huonetta omalla wc:llä / bideesuihkulla
 • 1 kpl 21 m2, 29 m2 ja 35,5 m2  huonetta omalla wc:llä / bideesuihkulla
 • 1 kpl 37 m2, 38,5 m2, 46,5 m2, 49,5 m2 ja 55 m2 kaksiota
  omalla keittokomerolla ja wc / suihkutilalla

 * yli 36 m2:n asunnot ovat tarvittaessa käyttökelpoisia myös kahdelle yhdessä asuvalle henkilölle

Asumispalvelut Ainala Palvelutalo 1Asumispalvelut Ainala Palvelutalo 1Asumispalvelut Ainala Palvelutalo 1

 OLIVIA (tehostettu palveluasuminen)

Asumispalvelut Olivia

17 asumispaikkaa

 • 10 kpl 30 m2 asuntoa; keittiöseinämällä ja omalla wc/suihkutilalla
  tarvittaessa käyttökelpoinen myös kahdelle yhdessä asuvalle henkilölle (pariskunta)
 • 7 kpl 17,5 m2 huonetta omalla wc:llä / bideesuihkulla               

Lisäksi Olivassa on muita tiloja mm. olohuone, ruokailutila ja suihkuhuone, sekä jakelukeittiö.  

Olivian turvajärjestelyt täyttävät tehostetun palveluasumisen vaatimukset mm. kulunvalvonta, ovet pystytään pitämään tarvittaessa lukittuna myös päiväaikaan, automaattinen vesisammutusjärjestelmä ja asukaskohtaiset turvahälyttimet. Olivian tilat soveltuvat hyvin apuvälineitä käyttäville ja muistiongelmista kärsiville.   

RIVITALOT (kotihoito)

Omatoimisimmat asukkaat pyritään asuttamaan rivitaloihin ja he kuuluvat ensisijaisesti kaupungin kotihoidon piiriin. Rivitaloissa on;

 • 3 kpl 33 m2 asuntoa keittokomerolla ja kylpyhuoneella
 • 16 kpl 32 m2 asuntoa keittokomerolla ja kylpyhuoneella
 • 1 kpl 43 m2 erillinen asuintalo keittiöllä ja kylpyhuoneella (Tyynelä)

Asuntoja voi hakea netin kautta tällä hakukaavakkeella tai Ainalasta voi pyytää postitse lähetettävän kaavakkeen. Paikkaa voi hakea myös Virtain kaupungin kautta.

Asumispalvelut RivitalotAsumispalvelut rivitalot 2